Om Frank Hemmingsen/About Frank Hemmingsen

Frank Hemmingsen: Hold On To Love
Feat. Tania Doko

Titlen på sanger og sangskriver Frank Hemmingsens nye albumudgivelse “Hold On To Love” siger næsten alt. Samtlige af de ti numre på albummet kredser nemlig om kærlighed i alle dens mange afskygninger – både den forliste samt den helt nye, spæde og spændene.

Frank Hemmingsen, der bl.a. tidligere har haft to udgivelser som Ugens Album på P4, er efter en kort afstikker på dansk, tilbage med engelsksprogede tekster. Frank Hemmingsen og hans faste producermakker, Ebbe Frej, har tilført de nye popnumre et klædeligt og sprødt country-feel. Og så har Hemmingsen allieret sig med den australske sangerinde Tania Doko, der har givet de ti stærke nye sange vitalitet og ekstra liv. ”Hold On To Love” udkommer via DME den 16. september.

”Jeg er siden min sidste albumudgivelse blevet skilt og det afspejles tydeligt i de nye sange. Samtidig har jeg også mødt en ny kærlighed og DET afspejles også”, lyder det fra Hemmingsen, der aldrig har været nærig med at give af sig selv og altid været ærlig og nærværende i sine tekster.

Australske Tania Doko, der medvirker på kor og et par duetter, er bedst kendt for gruppen Bachelor Girl, der bl.a. står bag monsterhittet ”Buses and Trains” fra 1998. Frank Hemmingsen har, siden han hørte dette nummer første gang, været fascineret af Tania Dokos smukke og powerfulde vokal. For en del år siden skrev han et fanbrev til hende og komplimenterende hende på en facon, hun stadig husker.
”Det var ikke et gængst fanbrev. Frank skrev så oprigtigt og entusiastisk og så komplimenterede han musikalske detaljer på en sådan måde, at jeg vidste, her var en mand og musiker, der havde ørene skruet godt på”, husker Tania Doko.

Samarbejdet kom i stand, da Frank Hemmingsen tog mod til sig og kontaktede sangerinden for at spørge om hun havde lyst til at medvirke på albummet ”Hold On To Love”. En kølig weekend i februar i år fløj Tania Doko til København og indspillede vokaler sammen med Frank Hemmingsen i producer Ebbe Frejs studie.
”Efter at have lyttet til numrene, kunne jeg ikke sige nej til Franks henvendelse. De nye numre er simpelthen så forfriskende, ærlige og velkonstruerede”, siger Tania Doko.

Bunden på de nye numre er stadig melodiøs pop på allerbedste Hemmingsen manér. Tania Dokos vokal falder godt i tråd med det country-twist som Frank Hemmingsen har tilført de nye numre og deres stemmer klæder hinanden mere end godt. På udgivelsen har Frank Hemmingsen og Ebbe Frej fokuseret mere på den voksne mand og gået i dybden, både hvad angår tekst og stemme – resultatet er blevet til moderne nordisk country.

Kærlighedens veje og vildveje
Hemmingsens nye album ”Hold On To Love” emmer af kærlighed og det er tydeligt at emnet er den røde tråd på albummets ti numre. Den 56-årige musiker har siden sidst været gennem en skilsmisse, men har også fundet kærligheden på ny og dét kan mærkes. På nummeret ”Someone” synger Hemmingsen f.eks om den eneste ene ikke nødvendigvis behøver at være den samme altid, men kan ændre sig.

Sangen ”Fooled Around” er dedikeret til hans nye kærlighed og handler bl.a. om hvordan han mødte hende lige dér, hvor han mindst ventede det. I en tid hvor han gik og forsøgte ikke at føle noget og undgå det der kunne føles rigtigt: ”I fooled around again trying not to feel. Avoiding something that could be real”, synger Hemmingsen på nummeret.

På titelnummeret ”Hold On To Love” synger Hemmingsen om lige præcis dét titlen indikerer; at holde fast i kærligheden. Og selvom kærligheden også kan være svær størrelse, som Frank gennem et langt liv har måtte sande, er hans opfordring til alle; søg den, den overvinder det meste og er dejlig mens den, er der i alle dens mange former.

Pressekontakt:
Mettelise Larsen // 27 26 26 23 // mettelise@promote-it.dk
Lisbeth Beyer Mogensen // 26 36 11 10 / lisbeth@promote-it.dk

 

 

 

Til kærligheden mellem os slutter…

 

 Jurist, selvstændig konsulent, skuespiller, sanger og sangskriver. Alt det er Frank Hemmingsen, som de seneste mange år også har været en anden Frank, med efternavnet Sinatra, i festbandet Frankie’s Finest. Men nu gør ham her Hemmingsen det på sin helt egen måde – og udgiver sit tredie album et soloalbum med sange på Dansk. Et album der er produceret af Anders Borre Mathiesen med et hold af unge og friske musikere.

Sangene kredser igen om livets små ting (De Små Ting I Livet) som i Frank Hemmingsens øjne har det med at blive de store og væsentlige. Ligesom på det andet album I’m On My Own vikler han relativt alvorlige og skarpe tekster ind i velklingende pop musik og opnår derved et interesant skæringspunkt man ikke kan andet end at blive berørt af.

“Et fuglefløjt i forårssol, et kvindeben i en kjol’, en duft fra puden du forlod” er en bid fra tittel nummeret De Små Ting i Livet og belyser med små ordbilleder lige præcis det den siger.

Dette tredie album, en EP med 5 sange kredser igen om afsked, kærlighed som ikke fungerer, livet og døden, men det er ikke musik i mol men derimod glad og melodiøst pop musik og derved kan det lade sig gøre at synge med på Når Vi Går Hjem, selvom den egentlig er lidt “tung”.

 Det andet album, der var produceret af Ebbe Frej (EPO-555 og Helsinki Poetry) og som tog livtag med sværvægtere som utroskab, parlivskriser, dødsangst og følelsen af at være helt alene med sine følelser. ”I’m On My Own” hed hans poprockede udspil, og det var der gode grunde til…

”Uanset at man har samhørighed i job, familie og kærlighed, så er man alene, når man lukker øjnene om natten. Man står selv med de endelige beslutninger i sit eget liv”, siger sangeren og sangskriveren, der også er konsulent med speciale i kommunikation og personlig udvikling.

”Men det handler også om, at jeg var ved at dø af lymfekræft som 14-årig. Jeg har en grundlæggende dødsangst og tror et eller andet sted, at i morgen kan være den sidste dag. Det er noget, der har formet mig på godt og ondt. Jeg har virkelig levet på kanten, af mit eget liv”. Ikke som en rebel i ordets snævreste forstand men mere med en “no nonsens” tilgang til livet, men også med en alt for present bevidsthed om skrøbeligheden i vort liv.

Eller som Frank Hemmingsen sang på titelnummeret: “so afraid of dying makes me so afraid of living”.

Der er så meget utroskab…

Albummet fra 2008 indeholdte andre lige så personlige sange, for Frank tøvede ikke med at åbne for de kasser, hvor livets oplevelser ligger gemt – også de heftige af slagsen. Og det gode var, at han var bundærlig… Albummets 12 sange kredsede således om bl.a. kampen for parforholdet og stillede samtidig skarpt på problematikker som ’at turde se hinanden for, hvad vi er’ samt ’at turde erkende ærligt og åbent overfor hinanden, at utroskab jo nok er en omtrent uundgåelig del af nutidens parforhold’. Sangen, ”September Rain”, skrev Frank Hemmingsen faktisk, efter han havde været sin hustru utro.

På den nye EP har han så tilføjet lidt og skrevet den bryllups sang han ikke fik skrevet da de blev gift, Den Eneste For mig. En erkendelse af at der i tidens jagt efter det nye og friske også ligger en skønhed og en dybere indsigt i at udforske og fokusere på det bestående.

”Der er så meget utroskab i vores samfund, og det er en kendsgerning, der slet ikke bliver ”talt” nok om, selvom vi egentlig taler meget om det. På trods af omstændighederne havde min hustru og jeg godt af at evaluere vores forhold i den helt store parudviklingssamtale: skilsmisse eller ej? Det er jo, når vi accepterer, at vi har fejl, at vi kommer videre og ovenpå. Det gælder i erhvervslivet, som sanger og i privatlivet”, udtrykte Frank i et interview med Alt For Damerne, der sammen med sin hustru fik præsten til at ændre ordlyden i deres vielsesritual, så det i stedet for ”til døden jer skiller” blev det mere realistiske ”til kærligheden mellem jer slutter”.

Franks kærlighed til musik slutter dog aldrig! Debuten, ”Don’t Give Up”, fra 2005 opnåede flot airplay på landets radioer men ikke desto mindre valgte han at bevæge sig i en lidt anden musikalsk retning på ”I’m On My Own”, som var et westcoast-inspireret, guitarbaseret poprock udspil. Ekstra guitar-kant leveredes af albummets producer Ebbe Frej (EPO-555 og trommeslager i Frankie’s Finest). ”I’m On My Own” blev udgivet den 28. april på Cope Records.

De Små Ting I lIvet blev udgivet på Greenhouse Records og den første single Vend Dig Om Og Se og efterfølgende Når Vi Går Hjem blev flittigt spillet i radioen.