Sola Scriptura (Roman)

Forside Sola Scriptura

I Sola Scriptura møder vi Anton Simonsen, kaldet Simon, tidligere jægersoldat og Navy Seal, som er vendt tilbage fra Afghanistan mærket på krop og sjæl. Han leder efter et ståsted i livet og kommer via gode venner i kontakt med en hjælpefunktion under Kirkens Korshær. Men da han en aften ved et uheld modtager en besked, bliver alt, hvad han har forsøgt at lægge bag sig vakt til live igen.
Vi følger Simon i hans bestræbelser på at etablere sig på ny i livet, i mødet med en ny kærlighed, og da han, tvunget af omstændighederne, genoptager kontakten til sin gamle ven og Jægerkollega Frank Andersen. Deres veje krydses igen, med Frank som leder af en ny og hemmelig afdeling i politiet, i en intens jagt på en kold og kynisk morder, der involverer svigt, seksualitet, begær, religiøs
fanatisme og tro.

”Jeg har slået hende ihjel, frigjort hende og derved også dig og den måde hun behandlede dig på – en mand af Guds ord. Det urene skal blive rent. Det blev hun, og det skal vi.” Simon rejste sig i stolen med et ryk og kiggede på telefondisplayet. Han havde taget et opkald i overløbet, der hvor opkaldet blev dirigeret hen, hvis der var optaget på det nummer, personen havde ringet til. Præsten William Anker havde sit eget nummer, når han var på vagt, og Simon kunne se, at opkaldet var stilet til præstens eget nummer, og at der åbenbart havde været optaget. Han var usikker på, hvordan han skulle agere men forsøgte sig med et spagfærdigt:
”Nå da, det lyder voldsomt – er det noget, du vil tale om?” Der var en lang pause i den anden ende.”Er der nogen?” forsøgte Simon.